コース制の学び

1年英語クラス:英語ポスタープロジェクト

[ カテゴリ:高校 コース横断型の学び ]

20150221 (2).jpg

The 1 Sakura class were given a project over the winter holidays which had three purposes. The The project was to write a profile about a Japanese woman whose work has had an impact both in Japan and abroad; so, the first purpose was for the students to learn about Japanese women who were influential internationally.
Secondly, the projects were to be entered into a contest to be judged by the 3rd year Junior high school classes; this was to show the third year students what was to be expected of them in the level of work for next year, what their senior classmates could do, and for them to learn about global minded women in Japan in a fun way.
The third purpose was for the students to take pride in their work, and pride in Japanese women as active, contributing members of the global community. 11 projects were chosen from the class, all equally well researched and written. Below are the results. Congratulations to all the winners!

3rd prize: Miwa Yoshida poster (Dreams Come True singer) by O
2nd prize: Reon Yuzuki poster (Takarazuka) by Y
1st prize: Hanae Mori poster (fashion designer) by H

For all their hard work and effort, the 1 Sakura class should be commended. I hope they have learned gained a greater appreciation for the women of Japan working internationally, and in their own roles as leaders at school to the younger classes. Good work, and we look forward to next year's contest!

20150221 (1).JPG     20150221 (5).JPG     20150221 (6).JPG     20150221 (4).JPG

20150221 (3).JPG

英語ポスタープロジェクト:世界で活躍する日本人女性

1年英語クラス(国際教養コースに該当)では、冬休みに英語表現の宿題でポスターを作成しました。そのポスターのうち、優秀作品を中学3年生に提示し、どのポスターが一番良いかを投票してもらいました。 プロジェクトの目的は以下の3点です。

① 世界に影響を与えた日本人女性について学ぶ
② 優秀作品を投票してもらうことによって、中学3年生に次年度の英語の到達レベルを知ってもらう
③ 作成したポスターに自信を持ってほしい、同じ日本人女性として誇らしい気持ちを持ってほしい

クラス予選で11枚のポスターが優秀作品として選ばれ、そのうち3作品が中学3年生の投票によって選ばれました。おめでとうございます!どの作品も、しっかりと調べてあり、上手に英語でまとめられていました。