グローバル教育【インターナショナルスクールとの教育提携をスタートし、英語・グローバル教育を実施】

国際教育

「Atlantic Pacific Japan サマーキャンプ2021」(4日目)

2021

最終日となるプログラム4日目。本日はこれまで学び、考えてきたことをアウトプットすることが大きなテーマです。

(昨日の様子はこちらをご覧ください)

20210730_1.JPG

最初に、ボードゲームで3日間を振り返りました。コマに使っている物が何だかお分かりになるでしょうか(ページ下部に掲載したサイパル先生のコメントから「洒落」を読み解いてみて下さいね)。
プレゼンテーションは3人1組で行います。オンラインで参加している方と組んでいるグループも綿密に打ち合わせを進めました。

20210730_2.JPG

プレゼンテーションの方法はそれぞれです。短時間でパワーポイントを仕上げたグループもあれば、ニュース仕立ての寸劇もあります。現代文で学習した教材をベースに自分たちの分析を解説したグループもありました。

20210730_3.JPG20210730_4.JPG

閉会式では、修了証と参加賞のTシャツをいただきました。知識と仲間の輪が広がった4日間でした。

Thursday's review session was in the form of a board game. Students were prompted to recall information from the study sessions in a fun way- and their playing pieces, wrapped bite-sized Snickers bars, provided a chance for a 'sweet' memory. This lesson culminated in presentations by each group based on a topic which they wished to discuss before the audience. The issue of plastic pollution proved popular and groups presented their ideas on how to tackle this growing problem. We hope that the students enjoyed the past four days and will use the knowledge and confidence gained in this program to benefit not simply their individual futures, but the shared future of our global society as well.

20210730_5.JPG

受験生特設ページ